Houtrot - van Weeren onderhoudsbedrijf

Ga naar de inhoud

Houtrot


Houtrot is een veelvoorkomende schade aan houten constructies. Het vaakst doet dit probleem zich voor in oudere woningen, maar houtrot kan ook in nieuwere woningen voorkomen. De oorzaak van houtrot is meestal optrekkend vocht of een slechte ventilatie. Daarnaast zijn lekkages langs kitranden in de badkamer of keuken veelvoorkomende oorzaken van dit venijnige probleem.
voorbeeld van het verhelpen van houtrot

Houtrot repareren


Wij kunnen er ook voor zorgen dat het houtrot zorgvuldig gerepareerd wordt. Repareren is immers doorgaans goedkoper dan het vervangen van houtrot. Hiervoor hebben wij effectieve methoden en de beste materialen beschikbaar. Echter zorgen wij er ook voor dat de oorzaak van het probleem wordt achterhaald. Zodra onze specialisten de oorzaak van het probleem hebben gevonden, kunnen wij de kans op herhaling reduceren, waardoor houtrot in de toekomst kan worden uitgesloten.

Vervangen van houtrot


Wij kunnen er voor zorgen dat het aangetast hout wordt vervangen. Zo kunnen wij er voor zorgen dat ramen, kozijnen en andere houten constructies die zijn aangepast met houtrot in zijn geheel worden vervangen en worden voorzien van het door u gewenste schilderwerk.

Houtrot voorkomen


Uiteraard is houtrot voorkomen beter dan genezen. Houtrot kan voorkomen worden door het schilderwerk in uw pand regelmatig te onderhouden. Door bovendien te zorgen voor een juiste afwatering en ventilatie en de kitranden en voegranden te onderhouden, kunnen de meeste problemen worden voorkomen. Wij zijn in staat om u hier uitgebreid over te informeren en te adviseren, zodat u houtrot eenvoudig kunt voorkomen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan
Terug naar de inhoud